Με χειροπέδες και ποινή φυλάκισης πάνω από τρία χρόνια χωρίς αναστολή βγήκε από το δικαστικό μέγαρο 53χρονος αλβανικής καταγωγής στο Βόλο, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατί χτύπησε βάναυσα την 24χρονη κόρη του στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ χτυπήματα δέχτηκε και η σύζυγός του που προσπάθησε να τον απομακρύνει από την κοπέλα.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής 23/4 στο Στεφανοβίκειο. Αφορμή το γεγονός ότι η 24χρονη αποφάσισε να φοράει μαντήλα κατά την μουσουλμανική παράδοση, καθώς, όπως είπε η ίδια στην δικαστική αίθουσα, βρίσκεται σε φάση προσωπικής θρησκευτικής αναζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα τραύματα στο πρόσωπό της έντονα εμφανή, η κοπέλα περιέγραψε τις συνθήκες του βίαιου ξεσπάσματος του πατέρα της, ενώ εξήγησε πως η επιθετικότητα του 53χρονου είναι ένα συχνό φαινόμενο στην οικογένεια, με θύματα την ίδια, την μητέρα της αλλά και τον 13χρονο αδερφό της. Ήταν η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αυτή που έκανε την 24χρονη να πάρει την απόφαση να τον καταγγείλει.
Η ίδια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στον κλάδο της Βιοϊατρικής, όπου και τελείωσε τις σπουδές της στην συγκεκριμένη επιστήμη, ενώ βρέθηκε πίσω στην Ελλάδα το Σάββατο για να επισκεφθεί την οικογένειά της για λίγες μέρες.

Όπως κατέθεσε χθες η 24χρονη αλλά και η μητέρα της, από την στιγμή της άφιξης της ο κατηγορούμενος ήταν επιθετικός σχετικά με την απόφαση της κοπέλας να αλλάξει θρήσκευμα γιατί «θα τον έκανε ρεζίλι», ενώ δεν άφηνε την 24χρονη να του δώσει εξηγήσεις.

Αντίθετα σε εριστικό κλίμα συνέχισε λέγοντάς της για την μαντήλα που φορούσε «ή το βγάζεις αυτό ή θα στο βγάλω με το ζόρι» και «έχεις χάσει τα μυαλά σου κι έχεις πάρει το δρόμο του διαβόλου», παρότι ο ίδιος δήλωσε πως μεγάλωσε ως άθρησκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποκορύφωμα ήρθε το απόγευμα της Κυριακής, όταν η κοπέλα βγήκε στην βεράντα φορώντας πάλι μαντήλα. Τότε ο 53χρονος μετά από απειλές ενάντια σε μητέρα και κόρη, επιτέθηκε κυριολεκτικά στην 24χρονη με γροθιές και συνέχισε να την χτυπάει ακόμη και όταν την έριξε στο πάτωμα και εκείνη φώναζε πως δεν μπορεί να δει.

Τα χτυπήματα του εξαγριωμένου άνδρα έπεσαν και πάνω στην σύζυγό του, όταν εκείνη προσπάθησε να μπει ανάμεσά τους για να προστατεύσει το κορίτσι. Η μητέρα έτρεξε για βοήθεια σε γειτονικό σπίτι, από όπου και κάλεσε την αστυνομία.

Η περιγραφή της 24χρονης στο δικαστήριο για την επίθεση συγκλονίζει. «Έβλεπα στα μάτια του να το ευχαριστιέται… φώναζα να με αφήσει, ότι δεν βλέπω, και συνέχιζε να με χτυπάει». Όπως κατέθεσε η ίδια, αλλά και η μητέρα της, ο 53χρονος ξεσπούσε συχνά στην σύζυγό του με σωματική βία εναντίον της, αλλά και στα δύο παιδιά τους.

«Με έχει ξαναχτυπήσει ως ανήλικη, έχει χτυπήσει πολλές φορές την μητέρα μου και τον αδερφό μου. Δεν είναι κάτι που κάνει όταν πίνει, ξεσπάει και νηφάλιος, είναι οξύθυμος. Πιστεύω πως έχει θέμα με τον έλεγχο, δεν αντέχει όταν δεν μπορεί να χειριστεί εμένα ή την μητέρα μου. Έχει αρνηθεί να λάβει ψυχολογική βοήθεια κι εμείς τον έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές» εξήγησε η 24χρονη.

Η ίδια αρνήθηκε την εξωδικαστική λύση του ζητήματος μέσω της διαδικασίας ποινικής διαμεσολάβησης:
«Πιστεύω ότι θα ξαναγίνει. Μετανιώνει αλλά αργότερα κάνει πάλι τα ίδια. Έχω φοβηθεί πολλές φορές ότι θα πραγματοποιήσει τις απειλές του. Τώρα μετάνιωσε μόνο αφότου κατάλαβε πως τον κατήγγειλα».

Ο 53χρονος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη αλλά γρήγορα κατέφυγε σε δικαιολογίες, που αφαιρούσαν από τα λεγόμενά του την αίσθηση της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Ήταν μες τα νεύρα μου, σε δύο λεπτά… μόλις είχα έρθει από την δουλειά και ήμουν κουρασμένος. Κάποιες φορές δεν πάνε καλά τα πράγματα οικονομικά… Όταν ήρθε η κόρη μου από την Αγγλία της είπα να πιστεύει όπου θέλει. Αλλά το μαντήλι να το βγάλει για να μην μας κάνει ρεζίλι. Όμως πάντα έκανε ότι ήθελε» είπε ο ίδιος.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως οι αναφορές των δύο γυναικών σε παλαιότερα βίαια ξεσπάσματά του ήταν «υπερβολές» και κάτι που έχει κάνει «λίγες φορές», ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει πως τα τραύματα στο πρόσωπο της 24χρονης έγιναν γιατί έχει …«βαρύ χέρι».

Επιχείρησε επίσης να πείσει το δικαστήριο για την ειλικρινή του μεταμέλεια, λέγοντας: «Η γυναίκα μου μπορούσε να με χτυπήσει κι αυτή εκείνη την ώρα, κάπως να με σταματήσει. Εγώ μόνος μου σταμάτησα, γιατί μετάνιωσα» είπε ο ίδιος ενώ αρνήθηκε πως λίγο νωρίτερα είχε πει πως κατάλαβε τι έκανε μόλις είδε να καταφθάνει το περιπολικό.

Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε πως οι πράξεις του ήταν ένα «λάθος» που δεν θα επαναληφθεί. Δεν κατάφερε όμως να πείσει την Εισαγγελέα της έδρας, η οποία υπήρξε ρηξικέλευθη στην πρότασή της. «Το λάθος είναι που δεν σας κατήγγειλαν εξαρχής. Το παιδί σας πόνεσε και κινδύνευσε πολύ από εσάς, τον ίδιο της τον πατέρα. Υπάρχει θρησκεία που να επιτρέπει να χτυπάτε το παιδί σας;».

Η ίδια πρότεινε την ενοχή του 53χρονου για όλες τις κατηγορίες, της επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ελαφράς σωματικής βλάβης κατά της κόρης και της συζύγου του αντίστοιχα, της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και της εξύβρισης.

«Δεν έχει ηθικούς φραγμούς, ήταν μια δικαιολογία από μέρους του. Είναι βίαιος, ενώ, υπό το πρόσχημα της στήριξης της οικογένειας του, προκάλεσε βλάβη που θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα. Πρόκειται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της κόρης του και από καθαρή τύχη ελαφρά σωματική βλάβη στη σύζυγο του».

Το δικαστήριο έκρινε τον 53χρονο ένοχο όπως κατηγορείται και τον τιμώρησε με συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή, ενώ του δόθηκε δικαίωμα έφεσης χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που τον οδήγησε στην φυλακή μετά το τέλος της δίκης.

Πηγή: Thenewspaper.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης