Στις φυλακές οδηγήθηκε την Παρασκευή ένας 55χρονος μετά από απόφαση που έλαβε η έδρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς συνελήφθη για έβδομη φορά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης για οδήγηση υπό επήρεια μέθης.

Δήλωσε στους δικαστές πως όταν στεναχωριέται πίνει γιατί είναι ευαίσθητος, ενώ απέδωσε την βαριά ψυχολογική του κατάσταση στην ανεργία και στον χωρισμό από την συζυγό του. Μάλιστα είπε, πως την ημέρα της σύλληψής του είχε πιει κρασί γιατί πέρασε μόνος το Πάσχα. Στη συνέχεια, οδήγησε μέχρι το φαρμακείο για να αγοράσει φάρμακα για το στομάχι του, οπότε και συνελήφθη. Η μια από τις τρεις κόρες του και η πρώην σύζυγος ήταν παρούσες στο δικαστήριο και όταν άκουσαν την απόφαση “πάγωσαν” , όπως άλλωστε και οι δικηγόροι του, που δεν ανέμεναν να οδηγηθεί στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με υποχρέωση έκτισης τους δύο μήνες. «Δεν είναι εγκληματίας, είναι άρρωστος» ανέφερε η κόρη του, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως θα πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Το δικαστήριο θεώρησε πως ο οδηγός είναι δημόσιος κίνδυνος και κρίθηκε πως θα μπορούσε να έχει ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα, αλλά ποτέ δεν το έπραξε. «Μετα από όσα έχουν προηγηθεί ο λόγος του δεν έχει καμία αξία», ειπώθηκε από την έδρα.

Σύμφωνα με την δικογραφία σε έλεγχο μέθης που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου, ο 55χρονος βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,79 mg/lt εκπνεόμενου αέρα κατά την α’ μέτρηση και 1,83 mg/lt κατά την β΄ μέτρηση η οποία έγινε μετά την παρέλευση 18 λεπτών της ώρας, με όριο το 0,25 mg/lt.

Πηγή: gegonota.news

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης