Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η 15χρονη Φωτεινή Γιαννοπούλου που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι

Η 15χρονη βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της. H Φωτεινή Γιαννοπούλου βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με ένα 17χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νεαρή θα μιλήσουν και αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων, οι οποίοι είναι πιο εξειδικευμένοι στην επικοινωνία με τα παιδιά. Θέλουν να διαπιστώσουν, εκτός από την καλή εξωτερική υγεία του κοριτσιού, εάν είναι καλά και στην ψυχολογία της. Επίσης, είναι σημαντικό για τις Αρχές να μάθουν ποιες ήταν οι «δύο γυναίκες με τις οποίες πήγαν στο μετρό και φύγανε». «Είχε πει στις φιλενάδες της ότι θα πάει για διακοπές για το Πάσχα και θα γυρίσει μετά», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της 19ης Απριλίου από το σπίτι της στο Περιστέρι. Για την εξαφάνισή της εκδόθηκε δελτίο Amber Alert, σύμφωνα με το οποίο «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλειά της βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει». Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 20 Απριλίου για την εξαφάνιση της Φωτεινής και αμέσως προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas.

«Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν Νike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση», αναφέρεται στο επίμαχο δελτίο.

To Amber Alert

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Γιαννόπουλος: Εξαφανίστηκε μετά από επηρεασμό από τρίτους

Με αφορμή τις παραπάνω επισημάνσεις, η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κ. Γιαννόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για μια 15χρονη που εξαφανίστηκε μετά από επηρεασμό από τρίτους που, δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, αφορά κυκλώματα που επηρεάζουν μέσα από το Διαδίκτυο κορίτσια κυρίως και νέα παιδιά, τα οποία τα εγκλωβίζουν σε μια κατάσταση τέτοια, στην αρχή με ερωτική διάθεση και στη συνέχεια με εκβιασμούς».

Ο ίδιος επισήμανε: «Δεν γίνεται πρώτη φορά αυτό. Είναι μια τέτοια περίπτωση, από μια οικογένεια που είναι τρομοκρατημένη, που δεν ήξεραν τίποτα για τη σχέση του παιδιού τους με όλη αυτή την κατάσταση, και ξαφνικά, στις 19/4 εξαφανίστηκε. Την πήραν δύο γυναίκες, πήγαν στο μετρό και φύγανε. Είπε στις φιλενάδες της ότι θα πάει για διακοπές για το Πάσχα και θα γυρίσει μετά». 

«Είχε διαστρεβλώσει πολλά θέματα, ήταν σε βάρος της οικογένειάς της και ήταν ένα παιδί επηρεασμένο, που δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζουμε, από ένα κύκλωμα που επηρεάζει παιδιά και πολλές φορές τα βάζει σε μια διαδικασία που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τη ζωή τους. Στη συνέχεια τα εκβιάζει για να μην ξεφύγουν από τα δίχτυα τους», σημείωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σε ερώτηση σχετικά με μια πρόσφατη εξαφάνιση μιας ανήλικης η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως ήταν διαφορετικό και συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για μια κατάσταση που την έχουμε ζήσει και με δικό μας παιδί, που προσπαθούσαν να την επηρεάσουν, και ξέρετε, υπάρχει αυτό το φαινόμενο, του να ήθελε και έφυγε. Μια κοπέλα 15 χρόνων που έχει την ανωριμότητα και τη διάθεση να τα βλέπει όλα ρόδινα πώς επηρεάζεται λοιπόν για να φύγει με τη θέλησή της και στη συνέχεια όταν καταλάβει τι συμβαίνει και θέλει να απεγκλωβιστεί θα γίνουν εκβιασμοί, γιατί το έχουμε δει αυτό το σενάριο, και μετά το παιδί δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί και είναι εξαρτημένο».

Ερωτώμενος για το αν έχουν αυξηθεί αυτά τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε: «Αυτά τα περιστατικά έχουν αυξηθεί αλλά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Ακόμη και σε αυτό χρειάστηκε να ζητήσουμε εισαγγελική εντολή για να βγει Amber Alert». 

Τέλος, απαντώντας στο τι συμβουλεύει τους γονείς ώστε να αποφεύγονται αυτά τα περιστατικά, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» υπογράμμισε: «Αυτοί οι γονείς, οι συγκεκριμένοι, είδαν το παιδί τους να αλλάζει συμπεριφορά, όπως να τους κατηγορεί για διάφορα πράγματα. Δεν είχαν καταλάβει τίποτα».

«Μέσα από τα social media, λοιπόν, υπήρχαν οι επικοινωνίες όπως έχουν τα περισσότερα παιδιά. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο κάποιος γονιός να παρακολουθήσει όλη αυτή την κατάσταση και έχουν χαθεί πλέον τα όρια μέσα στο Διαδίκτυο. Αλλά είναι αυτό που λέμε, αλλάζει η συμπεριφορά του παιδιού, που δυστυχώς μερικές φορές ξεφεύγει από την καθημερινότητα. Όμως, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ άσχημα και πολύ επικίνδυνα και θα πρέπει οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά για να τους εμπιστεύονται και να τους εκμυστηρεύονται πράγματα που τους συμβαίνουν», συμπλήρωσε. 

Τι ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν πως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που ερευνάται και μάλιστα πολύ προσεκτικά. Η 15χρονη φαίνεται πως αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικογένειά της. Θεωρείται δε πως ευσταθεί η πληροφορία ότι ερωτεύτηκε κάποιον νεαρό και ότι τελικά αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Όλα αυτά, βεβαίως, εκτός κυκλωμάτων διακίνησης και εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών. 

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές φέρονται να διαφωνούν με την κυρίαρχη προσέγγιση πως το κορίτσι αυτό έχει πέσει θύμα «loverboy», χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις σχετικά με την προσέγγιση αυτή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης