Σπείρα Γεωργιανών που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια σε όλη την Αττική αδειάζοντάς τα από κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για 8 άντρες και μια γυναίκα η οποία είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου στη σπείρα. Συνολικά   πραγματοποίησαν 31 κλοπες και διαρρήξεις σε διαμερίσματα σε όλη την Αττική αποκομίζοντας κέρδος 150 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνήθως «αλίευαν» τις πληροφορίες από τις οικιακές βοηθούς των σπιτιών.

Παράλληλα, περιεργάζονταν την κλειδαριά της πόρτας της υποψήφιας προς διάρρηξη οικίας για να αποκτήσουν πρόσβαση και συνήθως έβαζαν σημάδια για τους συνεργάτες τους στις εισόδους, προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταγενέστερη επιστροφή τους στις στοχοποιημένες οικίες. Πάντα ήταν εφοδιασμένοι με ένα ειδικά κατασκευασμένο εργαλείο-κλειδί, το οποίο δεν άφηνε κανένα ίχνος παραβίασης.

Για να έχουν πλήρη κάλυψη, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, τα μέλη της οργάνωσης ακροβολίζονταν σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν η υποψήφια προς διάρρηξη οικία, για να ελέγχουν τις κινήσεις τυχαία διερχόμενων πολιτών ή την προσέγγιση στο σημείο αστυνομικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δράστες που βρίσκονταν εντός της οικίας και ερευνούσαν τους χώρους, κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδόρους της ομάδας για τα χαρακτηριστικά των θυμάτων τους, προκειμένου να αναγνωριστούν από τους τσιλιαδόρους σε περίπτωση επιστροφής στην οικία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κλοπιμαiα πήγαιναν σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές, ενώ οι δράστες ενημερώνονταν καθημερινά για τις μεταβολές και τις τιμές του χρυσού, στέλνοντας πολλά από τα κλοπιμαία στη χώρα τους.

Τα 9 μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 13ης Μαϊου 2020, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων.

Συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία εντάλματα, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κλοπιμαία

Συνολικά, διενεργήθηκαν 9 έρευνες σε οικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δερμάτινα είδη, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα αξίας)

– 6.500 ευρώ,

– εξαρτήματα πυροβόλου όπλου,

– αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια

– τρία αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκε – άγνωστο για ποιο λόγο – μεγάλο ποσό από ελληνικά χαρτονομίσματα των 5.000 ευρώ. Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε αυτό το εύρημα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης