Η εκκλησία του Αγίου Παύλου και οι δρόμοι έξω από την φοιτητική εστία στα Πατήσια ήταν οι δύο αγαπημένες «πιάτσες» διακίνησης ναρκωτικών για έναν μετανάστη που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Η πληροφορία που είχε φτάσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έλεγε ότι «ένας αλλοδαπός διακινούσε ναρκωτικά» δίνοντας μάλιστα και συγκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Κυκλοφορούσε συνήθως με κόκκινο φούτερ, μια μαύρη φόρμα, ενώ ξεχώριζε λόγω των παραπανίσιων κιλών που είχε. Ο 30χρονος, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε από έπαρση, πουλούσε σε δύο σημεία που απείχαν μια «ανάσα» από το κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τον εντοπίσουν αλλά τα πρωινά ήταν άφαντος, παρά το γεγονός ότι η πληροφορία ανέφερε και την ακριβή διεύθυνση όπου έμενε. Όταν όμως το ρολόι έδειχνε έξι το απόγευμα, ξεκινούσε τις παραδόσεις της παράνομης πραμάτειας του (κυρίως κοκαΐνη). Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από κάθε αγοραπωλησία επέστρεφε στο διαμέρισμά του και έπαιρνε την επόμενη δόση για τον επόμενο πελάτη. «Ακόμα και αν τον σταματούσε κάποιος σε τυχαίο έλεγχο θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι για προσωπική του χρήση χωρίς να διακινδυνεύει να χάσει όλη την κοκαΐνη» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Το αλισβερίσι των ναρκωτικών δεν σταματούσε παρά μόνο όταν οι αστυνομικοί τον περίμεναν να βγει από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και να του περάσουν χειροπέδες. Παρουσία εισαγγελέα έκαναν έρευνα σε όλους τους χώρους και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν μικροποσότητα χασίς, 37 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 23 γραμμαρίων, 3 κινητά τηλέφωνα και 555 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στη zougla.gr δήλωσαν: «Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία χωλαίνει αποδεικτικά, καθώς οι διωκτικές Αρχές δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία όπως ο νόμος απαιτεί, αλλά κατέφυγαν σε αόριστες εκτιμήσεις. Η ποινική αντιμετώπιση του εντολέως μας θα κυμανθεί στα πλαίσια της εξάρτησής του και πολύ μακριά από το βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο και θα αποδομηθεί». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης