Ζήγρας: Πώς πλήρωνε ο Άκης τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο;

Ζήγρας: Πώς πλήρωνε ο Άκης τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο;
Με πυρά κατά του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου που τον παραπλάνησε, όπως είπε, προσπάθησε ο Νίκος Ζήγρας να κερδίσει την επιείκεια του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Ο Νίκος Ζήγρας εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ως θύμα κατηγορώντας για όλα τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο τον κατονόμασε ως τον τελικό αποδέκτη της μίζας για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων των υποβρυχίων και των TOR-M1.

«Ο Τσοχατζόπουλος δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά».

Ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του για να ταξιδεύει στο εξωτερικό ακόμη και την περίοδο που ήταν υπουργός. «Έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριο μου και κυκλοφορούσε στο εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. Επίσης, άνοιξε λογαριασμό στη UBS στην Ελβετία στο όνομα μου» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγο μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο…».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2, 5 εκ ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007 προκειμένου να εκλεγεί για να έχει, όπως ο ίδιος έλεγε, την βουλευτική ασυλία. «Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό Δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;» αναρωτήθηκε και παραδέχτηκε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον στήριξε την περίοδο της ασθένειας του. «Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη». Ωστόσο, όπως είπε, αργότερα κατάλαβε πως το έκανε με υστεροβουλία διότι ο πρώην υπουργός φοβόταν ότι θα πεθάνει.

«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου…» είπε ο Νίκος Ζήγρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο και κατήγγειλε απειλές σε βάρος της ζωής του. «Ο συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου….Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 18:13