Φωτογραφίες – βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης, Νίκος Χριστοφάκης

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας πλήττει την χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρή είναι η χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο μετά τις 10 το πρωί κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής.

Έκλεισαν δρόμοι στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργεί η κακοκαιρία στην Αθήνα. Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε έντονη βροχή και υπερχείλιση των υδάτων, υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

1. Επί της oδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

2. Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Χανοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

3. Επί της νέας Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος

4. Επί της οδού Ωκεανίδων απο το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

 

 

 

 

 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης

Χολαργός

Μπροστά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων άνοιξε ο δρόμος στα δυο και έπεσε μέσα ένα ταξί

 

Μοναστηράκι

 

Γωνία πλατεία Κολωνακίου με Νεοφυτου Βαμβά. Βουλωμένα όλα λόγω των έργων του Μέτρο επί της πλατείας

 

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Ζάκυνθο. Τρεις κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον Βασιλικό, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί και οι άνθρωποι αδυνατούν να μετακινηθούν, ενώ έχει πέσει και κολώνα της ΔΕΗ. Τρεις κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στη Λιθακιά Ζακύνθου και μία στη Μπόχαλη.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού απεγκλωβίστηκαν 50 Ρομά από καταυλισμό, οι οποίοι κινδύνευαν να πνιγούν. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε με μπουλντόζες, καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει επικίνδυνα. Οι Ρομά μεταφέρθηκαν προσωρινά σε παλιό οικοτροφείο. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής πέντε νεαροί, οι οποίοι είχαν βγει βόλτα τη νύχτα στον Λαγανά.

Χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού. Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων. Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ώστε να αντιμετωπίσει τη χιονόπτωση που από το βράδυ ακόμη έχει «ντύσει» στα λευκά τον Χορτιάτη και το Φίλυρο.

Συνολικά 12 εκχιονοστικά μηχανήματα βρίσκονται επί ποδός για να επέμβουν όπου αυτό χρειαστεί, με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Βίβιαν Λιόλιου να επισημαίνει πως το σχέδιο ετοιμότητας της διοίκησης έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το απόγευμα σε όλο το κεντρικό Πήλιο με αποτέλεσμα να έχουν «ντυθεί» στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η χιονόπτωση στο βουνό των Κενταύρων άρχισε λίγο μετά τις 18:00 χθες και εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανέλαβαν αμέσως υπηρεσία και άρχισε συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου, κυρίως της οδού Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, όπου συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα.

Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους. Η θερμοκρασία στα Χάνια κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σήμερα είναι στους -2 και δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το 0 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από χθες το βράδυ, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι.

Στη Φλώρινα στα λευκά ντύθηκαν η τοπική κοινότητα Κέλλης στο Αμύνταιο καθώς και η περιοχή Πισοδέρι. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων. Τα σχολεία στον δήμο της Φλώρινας άνοιξαν σήμερα μια ώρα αργότερα από την κανονική και δύο ώρες μετά στον δήμο Πρεσπών. Δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 άνοιξαν τα σχολεία Α’ & Β’ /θμιας εκπαίδευσης στην Πρέσπα, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή.

 

Καλαμάτα: Φωτιά σε σπίτι από κεραυνό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, για φωτιά σε οικία κοντά στην οδό Αθηνών.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η φωτιά στη μονοκατοικία επί της οδού Μανώλη Τριανταφυλλίδη, ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, ενώ αυτή την ώρα έχει καταστρέψει, ήδη, μέρος της οικίας.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά και στη Θράκη.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.<

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης