Την αντικατάσταση των λαμαρινών με πλέγματα στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την κατασκευή του Μετρό, ζητούν οι περίπου 500 επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα γύρω από τα εργοτάξια.
Αίτημα των καταστηματαρχών είναι τα μαγαζιά τους να είναι ορατά στους καταναλωτές.
Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι στα εργοτάξια δεν δουλεύουν πια βαριά μηχανήματα και έτσι καταρρέει το επιχείρημα για τη χρήση λαμαρίνων.
«Είναι το τρίτο Πάσχα που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εμάς από τον κόσμο, πόσο μπορούμε να αντέξουμε; Μας λένε ότι φταίει η κρίση, ενώ για τις λαμαρίνες μάς λένε ότι δεν μπορούν να βγουν, επειδή δουλεύουν βαριά μηχανήματα, όμως τα μηχανήματα δεν δουλεύουν πια», δήλωσε ο Γιάννης Διαβάτης, εκπρόσωπος των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα και γραφεία στην οδό Μοναστηρίου.
Για τον λόγο αυτό, οι επαγγελματίες θα προχωρήσουν την Τρίτη, στις 12:00, σε δίωρο αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου, στην πλατεία Βαρδαρίου, ενώ θα περιμένουν ενδεχόμενες εξελίξεις στην πρόοδο του έργου μέχρι το Πάσχα, πριν κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

