Επιστολή – διαμαρτυρία 57 γονέων και κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων της συνοικίας του Πύργου στάλθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, μετά τα όσα συνέβησαν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με το trikalanews, στην επιστολή-διαμαρτυρία αναφέρονται τα εξής:
«Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός, ότι στο σχολείο μας, οι μαθητές είναι υπεράριθμοι και οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι μαθητές.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας, στην Γ΄ και Δ΄ Τάξη πλέον ο αριθμός των μαθητών έχει φτάσει στους 28 και 29 αντίστοιχα.
Η απόφαση που έχει ληφθεί από την Διεύθυνση της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, είναι να μετακινηθούν 20 μαθητές στην σχολική μονάδα του Κεφαλόβρυσου και οι οποίοι είναι κάτοικοι του Οικισμού ΄΄Καλαμακίου΄΄ (μεταξύ Ρογγίων και Αγίων Αποστόλων) και μετακινούνταν από εκεί με λεωφορείο και ουσιαστικά θα διανύουν και πάλι την ίδια απόσταση προκειμένου να φτάσουν οι μαθητές στο σχολείο του Κεφαλόβρυσου.
Εμείς, ως γονείς επιμένουμε να διατηρήσει η Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης την παραπάνω απόφαση και να μην προβεί στην ανάκλησή της όπως πληροφορηθήκαμε, διότι τελικά εμείς που είμαστε κάτοικοι στον Οικισμό του Πύργου, θα αναγκαστούμε να μετακινήσουμε τα παιδιά μας σε άλλα Σχολεία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα μας υποδεχτούν σε αυτά με την μέριμνα της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Δεν είναι δυνατόν, στο Σχολείο του Κεφαλόβρυσου το οποίο είναι χωρητικότητας 80 περίπου μαθητών να φοιτούν 45 μαθητές καθώς λειτουργούσε ως 6/τάξιο και στο Σχολείο του Πύργου χωρητικότητας 120 μαθητών να φοιτούν 160 μαθητές και ο αριθμός να αυξάνεται κάθε χρόνο.
Εξάλλου η παραπάνω απόφαση, πάρθηκε κάτω από νόμιμες διαδικασίες και βάσει των εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης, επιθυμούμε να παραμείνει ο Διευθυντής στο Σχολείο μας, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι υπέβαλε αίτημα παραίτησης, καθώς στο Σχολείο μας, παράγει πραγματικό έργο και συμπαραστέκεται στα παιδιά μας, είτε είναι ΡΟΜΑ είτε όχι καθώς και όλοι οι Δάσκαλοι του Σχολείου μας, οι οποίοι παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά έχουν κρατήσει ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του Σχολείου μας σε υψηλό επίπεδο.
Θέλουμε να τονίσουμε και εμείς ως γονείς ότι πράγματι στο Σχολείο μας τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί υπερβολικά ο αριθμός των μαθητών ΡΟΜΑ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τελικά, να μένει άκαρπο το πρόγραμμα ένταξης των μαθητών ΡΟΜΑ και να οδηγούνται τελικά στην περιθωριοποίηση και στην κοινωνική απομόνωση και χωρίς να υπάρξει η δυνατότητας στο μέλλον να συμμετέχουν στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας που είναι και ο σκοπός των προγραμμάτων αυτών».

