Κουραμπιέ για ρεκόρ γκίνες ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς στο πάρκο του «Αστερόκοσμου» της ΔΕΘ-HELEXPO. Τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι: 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο και τέσσερα λίτρα κονιάκ.
Μάλιστα, στις 22 Δεκεμβρίου, 12.30 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 15 (αερογέφυρα) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα μπορούν όλοι να κόψουν ένα κομμάτι από το τεράστιο γλύκισμα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, «ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων θα περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων και θα χρειαστεί δύο ημέρες για να ετοιμαστεί, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά».
«Σε μια προσπάθεια να συνδέσει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, η ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τον Άγγελο Υποκαμισά, προσκαλεί τους επισκέπτες και φίλους του Αστερόκοσμου σε μια μοναδική εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να γευτούν τον χριστουγεννιάτικο κουραμπιέ μέχρι να… χορτάσουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από χορηγούς πρώτων υλών και μηχανημάτων.

