Πέντε στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στην ορεινή περιοχή της Κρυόβρυσης Ηλείας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μεγάλο υψόμετρο και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο Τάσο Κοτσώνη, ενώ ακολούθησαν δυνάμεις κι από άλλες περιοχές του νομού, με επικεφαλής τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας Νίκο Σπαή.

Ενισχύσεις έφτασαν σε μέσα και άνδρες και από την Αχαΐα.

Συνολικά επιχείρησαν 20 άνδρες με 9 οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 6η ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχε το ελικόπτερο Eriksson που απογειώθηκε από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι και έως το βράδυ παρέμεναν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Βοιωτία και Εύβοια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης