Ξεκινά από αύριο η καταβολή της δεύτερης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, καθώς από σήμερα το απόγευμα αρχίζει η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό της β` δόσης ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ και αφορά 400.000 δικαιούχους αγρότες.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης επεσήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα αλλάξει η διαδικασία καταβολής της επιστροφής του ειδικού φόρου και ήδη η μικτή επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών έχει καταλήξει στις προτάσεις της για το αγροτικό πετρέλαιο.
«Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών. Θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου» ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης.
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

