Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν περισσότεροι από 1.000 πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών, εκπρόσωποι των οποίων πρόκειται να συναντήσουν τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο. Η οδός Σταδίου είναι κλειστή από το ύψος της Αιόλου.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Υπ. Εσωτερικών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, που έχουν εξαγγείλει από την Παρασκευή, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές διαμαρτύρονται γιατί με το σχέδιο «Καλλικράτης» θα υπαχθούν στους δήμους και όχι στις Νομαρχίες, όπως ισχύει μέχρι τώρα, και φοβούνται ότι θα κυριαρχήσουν οι πελατειακές σχέσεις και η εντοπιότητα στην έκδοση αδειών.

Ζητούν:

  • Να υπάρξει ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές
  • Να διατηρηθούν οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης
  • Να ισχύουν για όλη την Ελλάδα οι επαγγελματικές άδειες, οι οποίες θα εκδίδονται από τις κατά τόπους Περιφέρειες ή τις κατά τόπους Διευθύνσεις Περιφερειών
  • Να ιδρυθεί Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Ελλάδος.

Δείτε τι λέει στην κάμερα της zougla.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λαϊκών αγορών αττικής, Κώστας Στουραίτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης