Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων δραστών, από μια επίθεση των Ταλιμπάν σήμερα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της βόρειας επαρχίας Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Τέσσερις αντάρτες, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, επιτέθηκαν νωρίς το πρωί στο δικαστήριο όπου βρίσκεται το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κουντούζ και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών επί τέσσερις ώρες με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Σαγιέντ Σάρουαρ Χουσάινι.

«Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του δικαστηρίου και οι άλλοι τρεις εισέβαλαν σε αυτό» διευκρίνισε.

Οι δράστες ερεύνησαν μία-μία τις αίθουσες του δικαστηρίου και σκότωσαν «εξ επαφής» καθένα από τα θύματά τους, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Αμρούντιν Άμιν, ο οποίος γλύτωσε από την επίθεση.

Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί και δύο εισαγγελείς.

Παράλληλα, τρεις αστυνομικοί και τρεις εισαγγελείς τραυματίστηκαν από την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν μέσω μιας ανακοίνωσης στον ιστότοπό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης