Η αστυνομία του Μόντρεαλ ανταποκρίνεται επί του παρόντος σε αναφορές για κατάσταση ομηρίας σε κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft Montreal, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

“Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη γωνία των Saint-Laurent και St-Viateur”, ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Μόντρεαλ. “Ζητάμε από τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή. Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες και περαιτέρω λεπτομέρειες”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος της Ubisoft είπε στο Kotaku: «Γνωρίζουμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις τοπικές Αρχές».

Το CBC News αναφέρει ότι, σύμφωνα με την αστυνομία του Μόντρεαλ, το περιστατικό αφορούσε ένοπλη ληστεία και αξιωματικοί έσπευσαν στο κτήριο μετά από κλήση του 911. 

Η τοπική εφημερίδα The Journal Montreal ανέφερε ότι οι όμηροι βρίσκονται στο γραφείο της Ubisoft. Μερικοί υπάλληλοι μπόρεσαν να βγουν από το κτήριο, αλλά κάποιοι παραμένουν εκεί και καταφεύγουν σε μια βεράντα. Άλλοι έχουν αποκλειστεί σε αίθουσα συνεδριάσεων, σύμφωνα με το προσωπικό που κατάφερε να δραπετεύσει, όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο και φωτογραφίες που φέρεται πως δείχνουν την περιοχή με τις αστυνομικές δυνάμεις παρούσες, έχουν αναρτηθεί στο Twitter:

 Ένας δημοσιογράφος του δικτύου CTV του Μόντρεαλ είπε ότι η αστυνομία είχε μετακινηθεί σε έναν άλλο δρόμο με ένα ελικόπτερο να περιστρέφεται από πάνω. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter δείχνει την ένοπλη αστυνομία να κρύβεται πίσω από ένα όχημα στη διασταύρωση όπου ο δρόμος έχει αποκλειστεί. Το κτήριο στεγάζει πολλές άλλες επιχειρήσεις εκτός από τη Ubisoft.

Πολλοί υπάλληλοι της Ubisoft Montreal εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας, αναφέρει η ιστοσελίδα Kotaku, επικαλούμενη πηγές της.

Δεν είναι σαφές πόσοι δράστες μπορεί να εμπλέκονται ή πόσοι είναι οι όμηροι. Η αστυνομία ζήτησε να μην προσπαθήσει κανείς να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υπαλλήλους της Ubisoft σε περίπτωση που κρύβονται.

Ένα μέλος της Ubisoft που εργάζεται στο μάρκετινγκ παραγωγής είπε στο Twitter «Βγήκα και είμαι εντάξει» και συνέχισε αναφέροντας πως υπάρχουν συνάδελφοί της που είναι ακόμη μέσα στο κτήριο:

Ο Eric Pope, developer της Ubisoft, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter στην οποία έγραφε: «Αυτό είναι τρελό. αυτή είναι η ομάδα μου στην ταράτσα..», ενώ το tweet αυτό συνοδευόταν από εικόνα που έδειχνε κόσμο σε ταράτσα. Αργότερα, η ανάρτηση αυτή κατέβηκε.

«Βλέπουμε ανθρώπους στη στέγη. Είναι η στέγη της Ubisoft και άλλων επιχειρήσεων », είπε ένας μάρτυρας στην TVA Nouvelles, σύμφωνα με το Kotaku.

Το κανάλι LCN έδειξε εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλές δεκάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι στη στέγη του κτιρίου όπου έχει την έδρα της η Ubisoft και έκανε λόγο για «πιθανή ομηρεία».

«Αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου» μετά από τηλεφώνημα στο 911, στον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, ανέφερε μόνο η αστυνομία.

«Η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί ακόμη. Αστυνομικοί (…) ειδικευμένοι σε τέτοιου είδους επεμβάσεις βρίσκονται επί τόπου και κάνουν επαληθεύσεις. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες», πρόσθεσε.

Η Ubisoft Montreal ιδρύθηκε το 1997 ως γαλλική θυγατρική της Ubisoft και βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς τίτλους όπως το “Prince of Persia: The Sands of Time”, και σειρές παιχνιδιών όπως οι “Assassin’s Creed”, “Far Cry” και “Watch Dogs” .

Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης