Μια γυναίκα από την Ιορδανία έχασε τη ζωή της την Πέμπτη, καθώς ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον της στην πανεπιστημιούπολη ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στο Αμμάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο θάνατός της διαπιστώθηκε αφού οι γιατροί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης ασφαλείας Νάμπα Τζόρνταν. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και τη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Νάμπα Τζόρνταν, το έγκλημα έλαβε χώρα στην πανεπιστημιούπολη του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Αμμάν.

Ο Δρ Χαιταμ Αμνπόυ Καντίγια, γενικός διευθυντής του πανεπιστημίου, αναγνώρισε το θύμα, λέγοντας πως πρόκειται για τη φοιτήτρια νοσηλευτικής Έμαν Ερσίντ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη Νάμπα Τζόρνταν,  ο δράστης πλησίασε στην πανεπιστημιούπολη και πυροβόλησε την  Έμαν Ερσίντ με πέντε σφαίρες, μία από τις οποίες τη χτύπησε στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ακόμη ότι το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τις αρχές για να βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη, σημειώνοντας ότι οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν το περιστατικό.

Το κίνητρο πίσω από το έγκλημα παραμένει ασαφές και σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης δεν είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο.

Δεκάδες Ιορδανοί επισκέφθηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της Ερσίντ και να ζητήσουν από τις αρχές να συλληφθεί και να λογοδοτήσει ο δράστης, με ορισμένους μάλιστα  να ζητούν την εκτέλεση του.

Αρκετοί με τας μηνύματα τους, συνέκριναν το έγκλημα με την πρόσφατη δολοφονία της Αιγύπτιας φοιτήτριας, Ναϊγέρα Ασράφ, έξω από το πανεπιστήμιό της.

« Ναϊγέρα Ασράφ, Έμαν Ερσίντ… ποια είναι η επόμενη;», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

 «Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα; Η αδερφή μου ή η αδερφή σου… Έχουν περάσει μόνο δύο μέρες από τη δολοφονία της Ναϊγέρα Ασράφ … και σήμερα, μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκε στην Ιορδανία», έγραψε ένας άλλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης