Το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία 42 πολιτών από τα Κατεχόμενα, τουρκοκυπριακής καταγωγής, για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για συγγραφείς, δημοσιογράφους, πολιτικούς και καλλιτέχνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διαχώρισαν τη θέση τους ή πήραν αποστάσεις από την επίσημη πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από αυτούς έχουν εναντιωθεί και στην παρουσία Τούρκων εποίκων στο νησί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται για άτομα που δεν αποδέχονται τη βίαια εφαρμογή των κανόνων του Ισλαμισμού στην κοινωνική ζωή των Τουρκοκυπρίων. Η λίστα αυτή είναι γνωστή με το όνομα «G82», η οποία βρίσκεται σε όλες τις πύλες εισόδου της Τουρκίας. Αν ένα από αυτά τα 42 άτομα εμφανιστεί, θα του απαγορευτεί η είσοδος.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι τα μέτρα καταστολής που λαμβάνει το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανάλογα μέτρα ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες εντός της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των 42 ονομάτων στα οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία είναι και ο πρώην πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος, ερωτώμενος, απάντησε ως εξής: «Δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το ερευνήσω, γιατί δεν σχεδιάζω κανένα ταξίδι στην Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης