Η Μαριάν Ουίλιαμσον, η γκουρού της αυτοβοήθειας που προειδοποιούσε για τη «σκοτεινή ψυχική δύναμη» την οποία εκλύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σταμάτησε την δονκιχωτική προσπάθειά της να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος ενόψει των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου.

Η Ουίλιαμσον απέκτησε θαυμαστές –αν όχι και ψηφοφόρους– με την πνευματιστική εκστρατεία της, προωθώντας μια πολιτική αγάπης και συνειδητότητας. Έλεγε ότι θα ιδρύσει ένα Υπουργείο Ειρήνης και προωθούσε μια ατζέντα οικονομικής δικαιοσύνης για να διορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε η λεγόμενη «οικονομία της διάχυσης», δηλαδή οι φοροελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα και στις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έμεινα στην κούρσα (…) για να μοιραστώ το μήνυμά μας. Όμως τώρα που πρόκειται να ξεκινήσουν οι προκριματικές εκλογές, δεν θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετές ψήφους», παραδέχτηκε στην ανακοίνωσή της.

Η Ουίλιαμσον ζητούσε επίσης να δοθούν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τη δουλεία σε βάθος δεκαετίας, να επιβληθεί έλεγχος στην οπλοκατοχή και προωθούσε τα ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους. Με τα βιβλία της και τις εμφανίσεις της παλαιότερα στο σόου της Όπρα Γουίνφρι, η Ουίλιαμσον είχε καταφέρει να εξελιχθεί σε «πνευματική γκουρού» για πολλούς σταρ του Χόλιγουντ.

Με την αποχώρησή της από την κούρσα, απομένουν πλέον 13 διεκδικητές του χρίσματος του Δημοκρατικού κόμματος. Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα κερδίσει εύκολα το χρίσμα, απέναντι στους δύο αντιπάλους του, τον πρώην βουλευτή από το Ιλινόι Τζο Γουόλς και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης