Αυτοί που περίμεναν απειλές, προειδοποιήσεις για πυρηνικό ολοκαύτωμα ή ακόμα και επίσημη κήρυξη πολέμου κατά της Ουκρανίας πρέπει να απογοητεύτηκαν ακούγοντας την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τους εορτασμούς για την 77η επέτειο της νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε την παρέλαση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκίνησε συγχαίροντας τις στρατιωτικές δυνάμεις για τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από 77 χρόνια και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ουκρανία, λέγοντας:

«Το ίδιο είναι και τώρα. Αγωνίζεστε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η μέρα της νίκης είναι κοντά στην καρδιά του καθενός μας. Δεν υπάρχει οικογένεια στη Ρωσία που να μην κάηκε από τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Πούτιν είπε ότι στα τέλη του περασμένου έτους η Δύση ετοίμαζε ανοιχτά μια επίθεση στο Ντονμπάς και στην Κριμαία και υπήρξαν εκκλήσεις από το Κίεβο για πυρηνικά όπλα που δημιουργούσαν «μια απαράδεκτη απειλή ακριβώς στα σύνορά μας».

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τα «τσιράκια τους» ότι δημιούργησαν την απειλή και «ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα».

Παρά την επιθετική ρητορική κατά της Δύσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία γιορτάζει ως αξιότιμους συντρόφους τους συμμαχικούς στρατούς, συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων, Γάλλων και Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνέχισε λέγοντας ότι απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και στους «πολιτοφύλακες του Ντονμπάς», λέγοντας ότι πολεμούν στη γη τους για να υπερασπιστούν τη Ρωσία. «Κανείς δεν θα ξεχάσει τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για να μην υπάρχει θέση στον κόσμο για τιμωρούς και ναζί».

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι απώλειες στις στρατιωτικές δυνάμεις είναι «μια τραγωδία για όλους μας», αλλά «μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους».

Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς και ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα προκειμένου να παράσχει «υποστήριξη» στα «παιδιά των πεσόντων συντρόφων».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις μας! Για τη Ρωσία! Για τη νίκη!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης