Η Αίγυπτος χαλαρώνει από το ερχόμενο Σάββατο τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, από τις 27 Ιουνίου, ανοίγουν τα εστιατόρια, οι καφετέριες καθώς και τα αθλητικά κέντρα στη χώρα, με μέγιστο ποσοστό χωρητικότητας 25%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι χώροι εστίασης θα μπορούν να είναι ανοικτοί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα περιοριστεί πλέον από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα.

Τέλος, ανοίγουν από το Σάββατο και οι χώροι λατρείας, οι εκκλησίες και τα τεμένη, αν και σε πρώτη φάση δεν θα πραγματοποιούνται οι μαζικές προσευχές της Παρασκευής, ενώ θα επιτρέπονται οι καθημερινές προσευχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανακοινώσεις του Αιγυπτίου Πρωθυπουργού έγιναν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Ανώτατης Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του και παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση ανοίγει και πάλι τους χώρους εστίασης, προστατεύοντας όμως την υγεία των πολιτών», είπε ο κ. Μαντμπούλι.

Πάντως, όπως τονίζεται, οι δημόσιες παραλίες της χώρας προς το παρόν θα παραμείνουν κλειστές.

Η Αίγυπτος κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 1.576 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 56.809. Παράλληλα, αναφέρθηκαν 85 νέοι θάνατοι από επιπλοκές της COVID-19, με τα θύματα να ανέρχονται συνολικά σε 2.278.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης