Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη Γαλλία οδηγεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να επανεξετάσει τα δεδομένα και πιθανά να λάβει νέα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης της Covid-19.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του, ο Γάλλος ηγέτης, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα αύριο το βράδυ, προς τους Γάλλους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μάχη κατά της νόσου Covid-19, που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι εφαρμόζει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα.

Το Ελιζέ δεν ανέφερε ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο του διαγγέλματος του Εμανουέλ Μακρόν, όμως τέτοιου είδους τηλεοπτικές παρεμβάσεις αποτέλεσαν κατά το παρελθόν ευκαιρία για την ανακοίνωση νέων μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας.

Αλματώδης αύξηση κρουσμάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας και του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 33.417 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, από 26.771 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά, υπάρχουν 1.198.695 θετικά τεστ μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στη Γαλλία.

Επίσης, 523 άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες 24 ώρες, οι 288 σε νοσοκομεία και 235 σε γηροκομεία. Από την έναρξη της επιδημίας, 35.541 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης