Μεγάλη έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό έξι ανθρώπων, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι ανήλικοι, που χάθηκαν στις αρχές Μαΐου στη ζούγκλα της Κολομβίας, αφού το μικρό αεροσκάφος που τους μετέφερε συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του.

Το αεροσκάφος, ένα Cessna 206, χάθηκε από τα ραντάρ την 1η Μαΐου, ενώ πετούσε πάνω από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, σχετικά κοντά στο Σαν Χοσέ δελ Γκαβιάρε, στην επαρχία Κακουέτα, ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Το άψυχο σώμα του πιλότου βρέθηκε τη Δευτέρα, μέσα στα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έξι επιβάτες, από τους οποίους οι τέσσερις είναι παιδιά, δεν βρέθηκαν ούτε μέσα στο αεροπλάνο, ούτε στη γύρω περιοχή.

Το αεροσκάφος ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Avianline Charter και εκτελούσε τακτική πτήση. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο στρατός μέσω του Twitter διακρίνεται το Cessna 206 που έχει πέσει κάθετα στη ζούγκλα, με τη μύτη προς το έδαφος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιώτες αναζητούν τους επιζώντες, με τη βοήθεια ιθαγενών από κοντινές κοινότητες και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Μέχρι στιγμής βρήκαν μόνο ένα μισοφαγωμένο φρούτο και διάφορα προσωπικά είδη, όπως ένα μπιμπερό. Το ένα από τα τέσσερα αγνοούμενα παιδιά είναι ένα βρέφος ηλικίας 11 μηνών.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις και όσοι συμμετέχουν στις έρευνες διατηρούν τις ελπίδες τους και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν ζωντανοί οι έξι επιβάτες του αεροσκάφους», διαβεβαίωσε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης