Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη διαμαρτυρίας του Σιάτλ, ανέφεραν το Σάββατο οι τοπικοί Seattle Times.

Η λοχίας της αστυνομίας του Σιάτλ Λόρεν Τρούσκοτ είπε στην εφημερίδα ότι η αστυνομία επανεξετάζει βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε στο σημείο, αλλά δεν είχε άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς εκτυλίχθηκε  το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου του Χάρμπορβιου Σούζαν Γκρέγκ είπε ότι δύο άνδρες με τραύματα από πυροβολισμούς έφτασαν με ένα ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο περίπου στις 3 π.μ. τοπική ώρα. Ο ένας πέθανε και ο άλλος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ζώνη διαμαρτυρίας του Capitol Hill (CHOP) έχει γίνει το επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στην πόλη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Έπειτα από πολυήμερες συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Σιάτλ, διαδηλωτές δημιούργησαν μια «αυτόνομη ζώνη» στην πόλη, όταν η αστυνομία αποχώρησε από τμήμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αυτοσχέδιος καταυλισμός, που περιβάλλεται από οδοφράγματα και εκτείνεται σε αρκετά τετράγωνα της πόλης, αποκαλείται CHAZ (τα αρχικά της φράσης Capitol Hill Autonomous Zone, «αυτόνομη ζώνη του λόφου του Καπιτωλίου»), σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times.

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν εκεί για να διαδηλώσουν και να ακούσουν ομιλίες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, εν μέσω εκκλήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας να γίνει «αποεπένδυση» στην αστυνομία και να σταματήσει η στρατιωτικοποίησή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης