Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε την επιπλέον ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη, εν μέσω του αδιεξόδου με τη Ρωσία για την Ουκρανία. «Το Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα περίπου 8.500 στρατιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, εφόσον ήταν αναγκαίο, πιθανόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο  Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters. Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι τα στρατεύματα θα αναχωρήσουν από το Φορτ Μπραγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Περί τους 1.000 στρατιώτες θα επανατοποθετηθούν από τη Γερμανία στη Ρουμανία, την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ που βρίσκεται εγγύτερα στη Ρωσία, προσέθεσε ο ίδιος αξιωματούχος στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης