Επικρίνεται από το κόμμα του ο Βέμπερ για τις δηλώσεις του ότι θα εμποδίσει τον αγωγό Nord Stream 2

Επικρίνεται από το κόμμα του ο Βέμπερ για τις δηλώσεις του ότι θα εμποδίσει τον αγωγό Nord Stream 2

Σφοδρή κριτική δέχεται και από το εσωτερικό του κόμματός του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά τη χθεσινή του δήλωση στην πολωνική εφημερίδα «Polska Times» ότι τάσσεται κατά της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας.

«Είμαι εναντίον αυτού του έργου. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. Ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα χρησιμοποιήσω κάθε δυνατό νομικό μέσον για την αποτροπή της Nord Stream 2» ανέφερε επί λέξει.

Ο Γιόακιμ Πφάιλερ, εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) για οικονομικά θέματα στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag), δήλωσε στη «Handelsblatt»: «Μπορώ μόνο να πω: "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Ο αγωγός δημιουργεί μια κατάσταση win-win για ολόκληρη την Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό ενισχύει την εξασφάλιση του εφoδιασμού της Eυρώπης σε αέριο, καθώς επίσης και την ανταγωνιστική ικανότητα της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 11:19