Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαίωσε η Σιέρα Λεόνε. Ο πρόεδρος της χώρας διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν 37χρονο που είχε ταξιδέψει στη χώρα από τη Γαλλία στις 16 Μαρτίου και ο οποίος βρίσκεται έκτοτε σε καραντίνα.

«Όταν παραχώρησα την πρώτη μου συνέντευξη Τύπου για τον νέο κορωνοϊό, είπα ότι δεν τίθεται θέμα αν (θα προκύψει), αλλά πότε. Λοιπόν το “πότε” έφτασε» δήλωσε σε ομιλία του στην εθνική τηλεόραση ο Τζούλιους Μάαντα Μπίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Παράλληλα η Τανζανία επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στην επικράτειά της. Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας της Τανζανίας Ούμι Μουαλίμου διευκρινίζει ότι πρόκειται για έναν 49χρονο Τανζανό, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Νταρ Ελ Σαλάμ για θεραπεία.

Η Τανζανία είχε καταγράψει μέχρι χθες Δευτέρα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε παράλληλα ότι ένας ασθενής που είχε διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό πέθανε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από την Covid-19 στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η Λευκορωσία είχε καταγράψει μέχρι χθες 152 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης