Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παρέτεινε σήμερα την ισχύ των μέτρων περιορισμού στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μανίλα, ως τα μέσα του Αυγούστου, ενώ υποσχέθηκε δωρεάν εμβολιασμό, καθώς η πόλη γνωρίζει εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φέρει στα όρια της αντοχής τους τις υποδομές υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτόν τον μήνα, οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει τόσο τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 όσο και τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία. Πλέον η χώρα κατατάσσεται δεύτερη στην περιφέρεια ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, που πενταπλασιάστηκαν στα 89.374 αφότου το lockdown ήρθη τον Ιούνιο. Παράλληλα οι θάνατοι έχουν διπλασιαστεί και πλέον ανέρχονται σε 1.983.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή της πρωτεύουσας και παρακείμενες επαρχίες νοτιότερα αποφασίστηκε να τεθούν σε καραντίνα, με περιορισμούς των μετακινήσεων των ηλικιωμένων και των παιδιών και τη χωρητικότητα των εταιρειών και των υπηρεσιών που υποδέχονται κοινό να μειώνεται.

«Η έκκλησή μου είναι να αντέξουμε λίγο ακόμα. Έχουν μολυνθεί πολλοί» υπογράμμισε ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

Ο Ντουτέρτε υποσχέθηκε δωρεάν εμβολιασμό των πολιτών, τονίζοντας πως η προτεραιότητα θα δοθεί στους φτωχότερους πολίτες, στη μεσαία τάξη, στο προσωπικό της αστυνομίας και του στρατού. Οι Φιλιππίνες θα λάβουν κατά προτεραιότητα δόσεις εμβολίου από την Κίνα, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Ντουτέρτε σχεδιάζει να αγοράσει 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, δαπανώντας ποσό 400 εκατ. αμερικανικών δολαρίων, ποσότητα επαρκή για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι περί το ένα πέμπτο του πληθυσμού των Φιλιππίνων (107 εκατ.), διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Κάρλος Ντομίνγκες.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης