Η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μαρίν, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς ύστερα από επίσημη έρευνα λόγω βίντεο που διέρρευσε και έδειχνε την 36χρονη να κάνει πάρτι τον περασμένο Αύγουστο.

Δεκάδες καταγγελίες υποβλήθηκαν στη δικαιοσύνη της Φινλανδίας αφότου η πρωθυπουργός εθεάθη να χορεύει και να γλεντάει με φίλους και διασημότητες, με τα σκανδαλοθηρικά μέσα ενημέρωσης να χύνουν τόνους μελάνι για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, από ανεξάρτητες νομικές αρχές της Φινλαδίας εξήχθη το συμπέρασμα, ότι η Μαρίν δεν είχε παραμελήσει τα πρωθυπουργικά της καθήκοντα.

«Δεν υπάρχει λόγος να υποπτευόμαστε την πρωθυπουργό για ανάρμοστη συμπεριφορά ή για παραμέληση των επίσημων καθηκόντων της», γράφει το επίσημο πόρισμα.

«Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών», είχε πει, τον Αύγουστο η Μαρίν, με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Αλλά δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά» πρόσθεσε. «Νομίζω ότι ο φινλανδικός λαός έχει κουραστεί αρκετά από το γεγονός ότι αυτό το θέμα συζητείται μέρα με τη μέρα δημοσίως. Φυσικά, είμαι επίσης πολύ κουρασμένη να το εξετάζω με τόση λεπτομέρεια. Είμαι άνθρωπος και μερικές φορές μου λείπει η χαρά, το φως και η διασκέδαση» είπε σε άλλο σημείο.

Ορισμένοι επέκριναν τη νεαρότερη πρωθυπουργό της Ευρώπης για συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να επωφεληθεί από μια ιδιωτική εκδήλωση με τους φίλους της.

Είχε ζητήσει συγγνώμη για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην κατοικία της τον Ιούλιο.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε από φινλανδικά ΜΜΕ, δείχνει δύο γυναίκες να φιλιούνται, σηκώνοντας τις μπλούζες τους για να αποκαλύψουν τα στήθη τους και να τα καλύψουν με την επιγραφή «Φινλανδία».

«Νομίζω πως η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα, ζητώ συγγνώμη. Η φωτογραφία αυτή δεν έπρεπε να τραβηχτεί» είχε δηλώσει η Μαρίν στους δημοσιογράφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης