Στη διάλυση της πιο ακραίας ομάδας της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), της «Πτέρυγας», θα προχωρήσει ο επικεφαλής της και πρόεδρος της οργάνωσης της AfD στη Θουριγγία Μπγερν Χέκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, η ηγεσία του κόμματος άσκησε ισχυρή πίεση για τη διάλυση της «Πτέρυγας», μετά τον επίσημο χαρακτηρισμό της ως «αποδεδειγμένα εξτρεμιστικής οργάνωσης» από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η οποία παραδέχθηκε επισήμως ότι την θέτει υπό παρακολούθηση. Πολλά στελέχη ζήτησαν μάλιστα και την αποπομπή του Μπγερν Χέκε, όπως και του ομοϊδεάτη του επικεφαλής της AfD στο Βρανδεμβούργο, Αντρέας Κάλμπιτς. Κατά τη χθεσινή εξάωρη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος δεν ελήφθησαν πάντως αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος προσώπων. Αποφασίστηκε ωστόσο ότι η «Πτέρυγα» θα πρέπει να διαλυθεί το αργότερο έως το τέλος Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Spiegel, ο Μπγερν Χέκε έλαβε την σχετική απόφαση μόλις σήμερα, σε συνεδρίαση με κλειστό κύκλο συνεργατών του. «Εκφράζω τον σεβασμό μου στους πρωταγωνιστές της Πτέρυγας για τις γρήγορες διαδικασίες. Έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την ενότητα του κόμματος», δήλωσε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της AfD, Αλίς Βάιντελ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης