Οι αρχές του Ιράν απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 09:26
Οι αρχές του Ιράν απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν, καθώς υπάρχει φόβος για δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης επισήμανε χθες Τετάρτη ότι η χώρα ίσως αντιμετωπίσει δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19.

Αξιωματούχοι έχουν καταγγείλει ότι πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν ακύρωσαν τα σχέδιά τους για το ιρανικό νέο έτος, που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου.

«Όσοι ταξίδεψαν για τις διακοπές του Ιρανικού Νέου Έτους θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις πόλεις τους χωρίς να κάνουν στάσεις σε άλλες πόλεις» υπογράμμισε ο Χοσεΐν Ζολφαγκαρί, μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής 2.077 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στο Ιράν και 27.017 έχουν μολυνθεί.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους Ιρανούς να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα σχολεία, πολιτιστικοί χώροι και αθλητικά κέντρα.

«Παρατάθηκε το κλείσιμο των πανεπιστημίων και των σχολείων, όπως και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων» πρόσθεσε ο Ζολφαγκαρί, επισημαίνοντας ότι οι παραβάτες θα διώκονται.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 09:40