Συναγερμός έχει σημάνει στην Καλιφόρνια ενόψει των σφοδρών ανέμων και των καταρρακτωδών βροχών, που πλήττουν αρκετές περιοχές αυτής της τεράστιας πολιτείας της δυτικής Αμερικής. Το Σαν Φρανσίσκο και η πρωτεύουσα της Πολιτείας, το Σακραμέντο, κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι αρχές εξέδωσαν πολλαπλές ειδοποιήσεις και προειδοποίησαν ότι αυτή η καταιγίδα είναι επικίνδυνη. Τα πρώτα της αποτελέσματα έγιναν αισθητά από το απόγευμα της Τετάρτης (4/1): περισσότερα από 60.000 σπίτια υπέστησαν διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage, ενώ περισσότερες από 80 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightaware.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Σε ορισμένες κομητείες της περιοχής (Mendocino, Santa Cruz, Santa Clara), αρκετοί δρόμοι κόπηκαν λόγω των πλημμυρών, της πτώσης δέντρων ή των κατολισθήσεων. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS), αναμένονται άνεμοι με ταχύτητα έως και 110 km/h. Πολύ έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται επίσης να πλήξουν την περιοχή: έως και 100 χιλιοστά βροχόπτωσης αναμένονται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και 1,2 μέτρα χιονιού στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Ο κατακλυσμός αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Η περιοχή πρέπει να προετοιμαστεί για «μεγάλες πλημμύρες, βυθισμένους δρόμους, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων, μεγάλες διακοπές ρεύματος, άμεση διακοπή του εμπορίου και, το χειρότερο από όλα, πιθανές απώλειες ζωών», λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

 

 

Πηγή: Lemonde.fr, huffpost.com, theGuardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης