Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας θα επιτρέψει στα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων της να ταξιδέψουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 χιλιομέτρων από τις εστίες τους και θα τερματίσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από μεθαύριο, Παρασκευή, παρά τον αγώνα που δίνει η πόλη για να αντιμετωπίσει μια επίμονη έξαρση του COVID-19.

Η Μελβούρνη εξήλθε από ένα lockdown δύο εβδομάδων στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το τέταρτο από την έναρξη της πανδημίας, μετά από ένα ξέσπασμα κατά το οποίο καταγράφηκαν περίπου 100 περιστατικά μόλυνσης από την 24η Μαΐου και μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Βικτόρια είναι στα καλύτερά της όταν είμαστε όλοι μαζί…, η πολιτεία θα επιστρέψει και πάλι ενωμένη από αύριο το βράδυ» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της πολιτείας Τζέιμς Μερλίνο.

Παρά το γεγονός ότι περιστατικά μόλυνσης που συνδέονται με μία νέα συρροή σε ένα αστικό οικοδομικό τετράγωνο αυξήθηκαν ελαφρώς σήμερα, η Μελβούρνη θα άρει σταδιακά τους περιορισμούς.

Οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα αυξηθούν στα 20 άτομα, ενώ ο περιορισμός για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια θα αρθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γυμναστήρια θα μπορούν να ανοίξουν στη Μελβούρνη, αλλά πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες για τις αποστάσεις, ενώ η λειτουργία χώρων όπως τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα ομορφιάς θα γίνεται χωρίς μάσκες.

Η Βικτόρια ανέφερε πέντε νέα περιστατικά τοπικής μετάδοσης σήμερα. Όλα τα περιστατικά συνδέονται στη συρροή του οικοδομικού τετραγώνου, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών μόλυνσης να έχει φτάσει στα οκτώ. Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων περιλαμβάνει και δύο περιστατικά που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, και τα οποία είχαν καταγραφεί μετά τα μεσάνυχτα.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα νέα περιστατικά αποτελούν κρούσματα χαμηλού κινδύνου εξάπλωσης στην κοινότητα, καθώς όλα συνδέονται με το εντοπισμένο ενεργό ξέσπασμα των περιστατικών, αλλά προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει… Σας παρακαλώ να μην επιστρέψετε σε συμπεριφορές που θα αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος» δήλωσε ο Μπρετ Σάτον, υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής διάσκεψης Τύπου.

Η ταχεία ιχνηλάτηση των περιστατικών, η εφαρμογή lockdown και η τήρηση αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης βοήθησαν την Αυστραλία να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προηγούμενα ξεσπάσματα και να κρατήσει τους αριθμούς των κρουσμάτων της COVID-19 σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, με λίγο λιγότερα από 30.300 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους.

Τα ημερήσια περιστατικά παρέμειναν σε μονοψήφιους αριθμούς κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες στη Βικτόρια, ενώ άλλες πολιτείες και περιοχές εξάλειψαν αποτελεσματικά τον κορωνοϊό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης