Οι συναθροίσεις έως 50 ατόμων θα επιτρέπονται σύντομα στη Νορβηγία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 19:32
Οι συναθροίσεις έως 50 ατόμων θα επιτρέπονται σύντομα στη Νορβηγία

Οι συναθροίσεις έως 50 ατόμων θα επιτρέπονται εκ νέου στους δημόσιους χώρους στη Νορβηγία, όπου η επιδημία του νέου κορωνοϊού φαίνεται πως βρίσκεται υπό έλεγχο κι αυτό θα συμβεί από τις 7 Μαΐου, ένα ακόμη μικρό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιτρέψει την επαναδιεξαγωγή των ολιγομελών πολιτιστικών εκδηλώσεων (όπως συναυλίες, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις...), όμως προϋπόθεση αποτελούν η τήρηση της απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων και η παρουσία ενός επίσημου εκπροσώπου, αναφέρει η κυβέρνηση.

«Η Νορβηγία ανοίγει λίγο λίγο, κάθε 14 ημέρες, όμως παρακολουθούμε την εξάπλωση του ιού» εξήγησε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χέγιε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί.

Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί την 15η Ιουνίου σε συναθροίσεις έως 200 άτομα, εάν η τάση παραμείνει θετική, διευκρινίζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι αρχές μείωσαν από δύο μέτρα σε 1 μέτρο την απόσταση που πρέπει να τηρείται μεταξύ των πολιτών, ένα μέτρο με άμεση ισχύ.

Άλλη μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα, η δημοτική αρχή του Όσλο αποφάσισε να επιτρέψει από τις 6 Μαΐου την πώληση αλκοόλ σε καταστήματα τροφίμων, καθώς είχε απαγορευτεί την 21η Μαρτίου, λόγω των πολλαπλών παραβιάσεων των μέτρων προφύλαξης.

Η Νορβηγία, που υιοθέτησε ένα καθεστώς ημι-καραντίνας στα μέσα Μαρτίου για να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, μετρά 7.710 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 204 θανάτους.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 19:32