Δικαστήριο στο Νέο Δελχί άφησε την Τρίτη ελεύθερη με εγγύηση την 22χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Ντίσα Ραβί, η οποία είχε συλληφθεί για εξέγερση σχετικά με τη δημιουργία μιας διαδικτυακής ‘εργαλειοθήκης’ για βοήθεια στους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Ο δικαστής Νταρμέντερ Ράνα είπε πως δεν υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να συνεχιστεί περαιτέρω η κράτηση της Ραβί, ιδρύτριας ενός τοπικού παρακλαδιού του κινήματος της Σουηδέζας ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψή της στο σπίτι της στη νότια πόλη Μπενγκαλούρου νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε οδηγήσει σε επικρίσεις για καταστολή των διαφωνούντων.

Η αστυνομία ανέφερε πως η κοπέλα ενεπλάκη στην παραγωγή και διάδοση ενός σχεδίου δράσης που προκάλεσε βία στη διάρκεια των διαδηλώσεων των αγροτών στο Δελχί. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν πως η σύλληψη ήταν παράνομη και δεν υπήρχε τίποτα στασιαστικό στο έγγραφο αυτό.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις λιγοστές και αποσπασματικές αποδείξεις που καταχωρήθηκαν, δεν βρίσκω κανέναν προφανή λόγο να παραμείνει υπό κράτηση η 22χρονη”, είπε ο Ράνα σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ραβί συνελήφθη σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι προσπαθεί να πείσει τους αγρότες να εγκαταλείψουν μια εκστρατεία που έχει προκαλέσει υποστήριξη σε όλη την Ινδία αλλά και στο εξωτερικό.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει στα περίχωρα του Νέου Δελχί μέσα στο κρύο από τον Δεκέμβριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους νέους αγροτικούς νόμους που λένε πως θα τους πλήξουν προς όφελος μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν νέες επενδύσεις στις τεράστιες και απαρχαιωμένες αγορές παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση της Ραβί η οποία θα πρέπει να καταβάλει δύο εγγυήσεις 100.000 ινδικών ρουπιών (1,379,96 δολάριο, 1,13 ευρώ) η κάθε μία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης