ΗΠΑ: Υπέκυψε στον κορωνοϊό βουλευτής στη Βόρεια Ντακότα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 06:48
ΗΠΑ: Υπέκυψε στον κορωνοϊό βουλευτής στη Βόρεια Ντακότα

Ρεπουμπλικανός υποψήφιος εξελέγη την Τρίτη στο πολιτειακό Κογκρέσο στη Βόρεια Ντακότα, έναν μήνα αφότου πέθανε εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο Ντέιβιντ Άνταλ, κτηνοτρόφος και επιχειρηματίας, πέθανε την 5η Οκτωβρίου, σε ηλικία 55 ετών, «έπειτα από σύντομη μάχη με τον COVID-19», γνωστοποίησε η οικογένειά του μέσω της σελίδας της εκστρατείας του για μια έδρα στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Ήταν δημόσιος λειτουργός για χρόνια και ανυπομονούσε να υπηρετήσει στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας» προστίθεται στην ανάρτηση της οικογένειας.

Η φιλοδοξία του ικανοποιήθηκε μεταθανάτια.

Ο πρώην πιλότος αυτοκινήτων ράλι κέρδισε στην 8η εκλογική περιφέρεια της Βόρειας Ντακότας την τελευταία κούρσα της ζωής του, με πάνω από το ένα τρίτο των ψήφων (κρίνονταν τέσσερις έδρες, για τις οποίες οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις).

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της αγροτικής και κτηνοτροφικής πολιτείας του αμερικανικού βορρά ανέφερε πως αντιμετωπίζει το εκλογικό παράδοξο ως εάν να είχε υπάρξει παραίτηση ή συνταξιοδότηση κοινοβουλευτικού, προσθέτοντας πως επαφίεται στους Ρεπουμπλικανούς να ορίσουν ποιος θα καταλάβει την έδρα του.

Μεταθανάτια νίκη υποψηφίου είχε καταγραφεί και στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Ντένις Χοφ, πολύ γνωστός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής, εξελέγη στο Κογκρέσο της Νεβάδα, κι αυτός με τα χρώματα των Ρεπουμπλικανών, μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατό του.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 06:49