Το Ισραήλ αλλάζει την πολιτική καραντίνας και εμβολιασμού, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει διαρκή προστασία για τους ευάλωτους από το επιδημικό κύμα που τροφοδοτεί η παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα τεστ PCR θα προορίζονται για τα άτομα άνω των 60 ετών και με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ στις πληθυσμιακές ομάδες χαμηλότερου ρίσκου ο διαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται με rapid test αντιγόνου, δήλωσαν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 που έχουν εκτεθεί σε φορείς του ιού θα χρησιμοποιούν τα self tests για να εξακριβώσουν αν θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

«Είναι μια σημαντική αλλαγή με στόχο τον εντοπισμό του ευάλωτου πληθυσμού ταχύτερα, την επέμβαση και την πρόληψη σοβαρής νόσου. Τώρα εστιάζουμε λιγότερο στα ποσοστά μόλυνσης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Ισραήλ ελπίζει ότι τα αντιιικά φάρμακα των Pfizer Inc και Merck & Co Inc θα συγκρατήσουν τις νοσηλείες και τα σοβαρά περιστατικά σε χαμηλό επίπεδο, ακόμη κι αν ο αριθμός των ημερήσιων περιστατικών αναμένεται να καταγράψει νέα ρεκόρ τις προσεχείς εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες πολιτικές θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει περί τα 1,4 εκατ. περιστατικά από την αρχή της πανδημίας και περισσότερους από 8.000 θανάτους. Το 64% του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων είναι πλήρως εμβολιασμένο. Η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ευάλωτους ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης