Ιταλία: Αποτέλεσμα εμπρησμών μεγάλο μέρος των πυρκαγιών που κατακαίνε τη Σικελία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021, 14:13
Ιταλία: Αποτέλεσμα εμπρησμών μεγάλο μέρος των πυρκαγιών που κατακαίνε τη Σικελία

Πάνω από 160 πυρκαγιές κατακαίνε, από το απόγευμα της Παρασκευής, το νησί της Σικελίας. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ένα μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα εμπρησμών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνης οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών ξεπέρασαν τις 170. Υπάρχουν, όμως, πύρινα μέτωπα και έξω από τις πόλεις Έννα και Νότο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μεσσίνα και στις Συρακούσες. «Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουζουμέτσι δήλωσε ότι «οι εμπρηστές, στο εξής, θα έπρεπε να καταδικάζονται σε ισόβια».

Μόνο στην πόλη της Κατάνης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ξέσπασαν 16 πυρκαγιές και σχεδόν 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά κατέστρεψε και γνωστές παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό δείχνει ότι πιθανώς υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα, ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Συνολικά, στην Κάτω Ιταλία (κυρίως στη Σικελία και στην Απουλία), από χθες οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 800 επιχειρήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021, 14:13