Η Kεντροαριστερά, τα Πέντε Αστέρια και η Αριστερά έως τώρα δεν συμμετείχαν με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές τους στην πέμπτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, την Παρασκευή. Όταν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτικών αυτών δυνάμεων κληθούν και πάλι να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πρόκειται να επιλέξουν την αποχή.

Οι τρεις πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού μετώπου δηλώνουν ότι «η Κεντροδεξιά συνεχίζει να χειρίζεται με ανεύθυνο τρόπο τη σημαντική δημοκρατική και συνταγματική αυτή διαδικασία, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική συντηρητική παράταξη αποφάσισε σήμερα να ψηφίσει τη νυν πρόεδρο της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι, και ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη επιλογή.

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε ότι στις 5 σήμερα το απόγευμα (18:00 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί και δεύτερη ψηφοφορία, σε αναζήτηση μιας λύσης ευρείας αποδοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης