Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα.

Δεν διαπιστώθηκε κανείς νέος θάνατος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, 17 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που αφίχθησαν στην Κίνα από το εξωτερικό, ήταν δηλαδή του είδους που το Πεκίνο αποκαλεί «εισαγόμενα». Ο αριθμός τους ήταν ελαφρά αυξημένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης που ήταν 15 άτομα.

Οι περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν ήταν 54, λιγότερες από τις 66 της προηγουμένης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα έφθασε έτσι τα 82.719. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 300 σε σύγκριση με αυτόν που ανακοινωνόταν μία ημέρα νωρίτερα, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των δεδομένων από πλευράς των κινεζικών υγειονομικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, το υπουργείο Υγείας κάνει πλέον λόγο για 4.632 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα ως σήμερα. Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 1.000 και πλέον θύματα χθες Παρασκευή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης