Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα (21/6).

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών θα συζητήσουν, υπό τις τρέχουσες εξελίξεις, για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ινδονησία, σε συνέχεια και των πρόσφατων επισκέψεων του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κ. Josep Borrell, στις εν λόγω χώρες. Αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Αιθιοπία και το Μάλι, αλλά και στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στο Ιράκ και τις σχέσεις της ΕΕ με την εν λόγω χώρα, ενώ το μεσημέρι οι Υπουργοί αναμένεται να παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ιρακινό ομόλογό τους κ. Fuad Hussein.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στη Λευκορωσία και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αξιολογώντας τις δυνατότητες για αποτελεσματικότερη δράση και εμπλοκή της ΕΕ στην περιοχή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης