Κονγκό: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 02:10
Κονγκό: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων σε εστιατόριο της πόλης Μπένι στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, στις 25 Δεκεμβρίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση, μέσα από τον λογαριασμό του στο Telegram τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, σε μία περιοχή όπου δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ουγκάντας έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία εναντίον εξτρεμιστών ισλαμιστών της ADF.

Η ADF, οργάνωση που θεωρείται η πιο επικίνδυνη στη Λ.Δ. του Κονγκό, κατηγορείται επίσης από τις Αρχές στην Ουγκάντα για πρόσφατες επιθέσεις στην επικράτειά της, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Το Ι.Κ. παρουσιάζει την ADF ως αντιπρόσωπό του στην «επαρχία» του «χαλιφάτου» του στην κεντρική Αφρική, την αποκαλεί «Ισλαμικό Κράτος στην Κεντρική Αφρική» (Ι.Κ.Κ.Α.).

Την 11η Μαρτίου, οι ΗΠΑ ενέταξαν την ADF στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» τον οποίο καταρτίζουν, τονίζοντας πως συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, 02:10