Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση των πανδημιών.

«Στο θέμα της καταπολέμησης πανδημιών, δεν υπάρχουν εθνικά ή γεωγραφικά σύνορα. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο : Είναι κάτι όπου η μέγιστη διεθνής συνεργασία κάνει καλό σε όλους μας», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς την Παρασκευή σε ψηφιακό συνέδριο της “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι αισιόδοξος ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα καταστεί δυνατή στην Ευρώπη το καλοκαίρι όταν η πλειονότητα των πολιτών θα έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι απολύτως δυνατό, αυτός ο στόχος είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Η ομοιόμορφη παράδοση του εμβολίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τον πληθυσμό τους αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για αυτό», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Κούρτς προέβλεψε επίσης ότι «Ο κορωνοϊός θα ξαναγίνει από πολιτικό, ιατρικό ζήτημα» και πρόσθεσε «Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν, θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν και οι οποίοι μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά, αλλά ο κορονοϊός δεν θα κυριαρχεί πλέον σε ολόκληρη τη ζωή μας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ιός θα μεταλλαχθεί και οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προσαρμοστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης