Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τάσσεται στο πλευρό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι τερματίζει κάθε σχέση μαζί του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες υπογράμμισε μέσω Twitter ότι η Αβάνα εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή της» στον ΠΟΫ και την ηγεσία του στην προσπάθεια του θεσμού του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ροδρίγκες, η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τερματίσει κάθε σχέση με τον διεθνή οργανισμό «αντανακλά την εντεινόμενη απομόνωση» της Ουάσινγκτον, ενώ η απόφαση αυτή «αντίκειται προς την πολυμερή συνεργασία και υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες να προασπιστεί η υγεία» του πληθυσμού της υφηλίου και να «σωθούν ζωές».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Παρασκευή ότι η χώρα του «τερματίζει» τη σχέση της με τον ΠΟΫ.

Σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του ΠΟΫ, τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε με οριστικό τερματισμό της αμερικανικής χρηματοδότησης στον οργανισμό και ότι θα «επανεξέταζε τη συμμετοχή» της Ουάσινγκτον σε αυτόν εάν ο θεσμός δεν δεσμευόταν να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» και «βελτιώσεις» μέσα σε «30 ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης