Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 914 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ένας ασθενής με τον COVID-19 υπέκυψε.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 443 νεκρούς επί συνόλου 83.515 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 473 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν. Άλλες περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν πολλά κρούσματα είναι η δυτική επαρχία Ματάνσας (113) και η ανατολική επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (59).

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι επιβάλλει συνεχώς μέτρα. Πάντως, η κατάσταση δεν συγκρίνεται με άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Δύο εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα επιδιώκει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης