«Λάδι» στην φωτιά ρίχνει ο Λαβρόφ για τους Ρώσους διπλωμάτες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 13:24
«Λάδι» στην φωτιά ρίχνει ο Λαβρόφ για τους Ρώσους διπλωμάτες
Να συντηρήσει την κόντρα με την Αθήνα και δι΄ αυτής με τις ΗΠΑ επιλέγει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, την οποία έχουν πυροδοτήσει οι κυρώσεις κατά Ρώσων διπλωματών.

Σε συνέντευξη του στον Λάρι Κινγκ, ο Σεργκέι Λαβρόφ ερωτηθείς σχετικώς αποκρίθηκε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα είναι όμοια με την πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, η οποία βασίζεται σε ανυπόστατη ρητορική σε βάρος της Μόσχας».

«Δεν μας παρουσίασαν καμία απόδειξη», σημειώνει ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφορικά με την «παράνομη» δράση Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα, για την οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά χαμηλόβαθμων στελεχών της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, την ώρα πάντως που δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «περίεργη κινητικότητα» των Ρώσων στην Αλεξανδρούπολη .

Τέλος, Ρωσικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, βρίσκεται στον «αέρα» και η προετοιμασία της έχει ανασταλεί στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 13:26