Λομβαρδία, ημέρα καραντίνας 29η: «Ξεκινάει ένα αξέχαστο Πάσχα - για όλους μας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:53
Λομβαρδία, ημέρα καραντίνας 29η: «Ξεκινάει ένα αξέχαστο Πάσχα - για όλους μας»

Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Διανύοντας την 29η μέρα αναγκαστικής καραντίνας, στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη, η δημοσιογράφος μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα...

Ημέρα 29. «Ιταλοί, αυτό θα κρατήσει πολύ ακόμα». Μας το λένε συνέχεια αυτό, διότι το δεύτερο βήμα πιθανότατα θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Η επανεκκίνηση επίσης θα είναι πολύ διαφορετική ανά περιοχή, εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αλλά σήμερα είμαστε πολύ απασχολημένοι: Έχουμε να σκεφτούμε για το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι νομίζω ότι θα πάω μέχρι το κρεοπωλείο και θα παραγγείλω λίγο κρέας για να ψήσουμε. Έπειτα, ετοιμάζουμε τη σπιτική μας μακαρονάδα. Οι ταλιατέλες είναι το καλύτερο αυτή την περίοδο, και εύκολο να τις φτιάξεις, ειδικά με παιδιά που διασκεδάζουν με το να παίζουν τους μικρούς σεφ.

Φοβάμαι λίγο, διότι αν ο κόσμος δεν είχε αλλάξει, αύριο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ταξιδέψω για το Βιετνάμ. Είμαι ταξιδιώτισσα και για μένα είναι κλειστοφοβικό να πηγαίνουν τα πράγματα έτσι, με τα σύνορα κλειστά. Νιώθω πραγματικά φυλακισμένη.

Σήμερα επίσης θα έχω μάθημα ελληνικών, και ίσως πάω για τζόκινγκ -όχι πιο μακριά από 100 μέτρα από το σπίτι. Λόγω του ήλιου, θα ζητήσω από έναν φίλο που έχει μαγαζί να φέρει λίγο παγωτό αυτό το απόγευμα.

Εδώ όλοι τους βοηθάνε όλους. Εδώ που είμαστε υπάρχει μια ομάδα εθελοντών που παραδίδει αγαθά στα σπίτια όσων δεν μπορούν να βγουν. Και όλα τα μαγαζιά επίσης κάνουν delivery κατ' οίκον.

Από αύριο, θα παρακολουθούμε τις πασχαλινές λειτουργίες με live streaming από τους ναούς. 

Όσον αφορά στον γιο μου, δεν έχω νέα: Η σημερινή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα του κόσμου. Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα διακοπών για το Πάσχα - δεν θα υπάρχει διάβασμα για το σπίτι μέχρι την επόμενη Τετάρτη, είπαν οι δάσκαλοι. Μόνο σοκολατένια αυτά και... διασκέδαση στην καραντίνα με τη μαμά και τον μπαμπά.

Δεν το ξέρει ακόμα αλλά... Είναι οπαδός της Γιουβέντους και παίζει και ο ίδιος ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του ήδη του αγόρασε ένα πασχαλινό αβγό της Γιουβέντους, μαζί με το παραδοσιακό μας κέικ.

Για αυτόν, αυτό το Πάσχα θα είναι αξέχαστο!

Το ίδιο και για εμάς... (αναστεναγμός...)

Διαβάστε ακόμα: Λομβαρδία, ημέρα καραντίνας 28η: «Στόχος, να αναπνεύσω λίγο αέρα κανονικότητας»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:53