Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Διανύοντας την 39η μέρα αναγκαστικής καραντίνας, στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη, η δημοσιογράφος μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Ημέρα 39η: Ίσως μία από τις τελευταίες ημέρες για εμένα σε αυτές τις συνθήκες. Όχι όμως για όλους. Είμαι πολύ αναστατωμένη αυτό το πρωί: δεν γνωρίζουμε αν η Λομβαρδία και το Πιεμόντε θα είναι ελεύθερα τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριθμοί μειώνονται αλλά παραμένουν υψηλοί.

Είναι μια ιστορία χωρίς τέλος.

Εμείς θα φάμε εκτός σπιτιού σήμερα, κάτω από το φως του ήλιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρό παιδί είναι χαρούμενο με τον πατέρα του: κοιτούν μαζί στο iPad και διαλέγουν νέο αμάξι.

Θα καθαρίσω το σπίτι σήμερα, ώστε να είναι έτοιμο όταν επιστρέψω. Είμαι κουρασμένη, θέλω να δω το φως. Δεν ξέρω καν τι ρούχα να φορέσω: τα περισσότερα τα έχω αφήσει στο Μιλάνο.

Σκέφτομαι τους Έλληνες φίλους μου, θα ήθελα να γιορτάσω μαζί τους σήμερα.

Καλό Πάσχα φίλοι μου!

Γράφω στο κρεβάτι με τους δύο άνδρες της ζωής μου κοντά μου, το μόνο που έχει σημασία.

Αργότερα θα ξαπλώσουμε έξω, στον ήλιο, για να μαυρίσουμε, σαν να ήμασταν σε διακοπές. Δύσκολο να πιστέψεις πως υπάρχουν διακοπές, σε αυτό το καθεστώς.

Αύριο δεν θα είμαστε όλοι μαζί πια, πρέπει να δουλέψω.

Είναι δύσκολο αλλά είναι ένας τρόπος να ξεκινήσεις και πάλι, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και το πρώτο βήμα θα ήταν δύσκολο σε κάθε περίπτωση.

Αργότερα θα πάω βόλτα κοντά στο σπίτι μου, σε έναν αμπελώνα.

Θα αναπνεύσω βαθιά και θα κοιτάξω τα βουνά. Θα τα πάρω μαζί μου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης