Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έπειτα από την αναγκαστική καραντίνα, την 48η μέρα πια έχει επιστρέψει στην εργασία της  και μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμα… Όλοι εδώ έχουν κουραστεί με τους νέους κανόνες. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα επιτρέπεται και τι όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λομβαρδία περιμένει την επόμενη εβδομάδα, όπως και όλοι οι Ιταλοί, αλλά δεν φαίνεται πως θα έρθει πλήρης ανακούφιση. Τα πάντα συμβαίνουν ανά δύο εβδομάδες ώστε να φανεί τι πρόκειται να γίνει. Αντίθετα με ό,τι πίστευα, δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε με τους φίλους μας, με κανέναν τους. Μόνο με συγγενείς. Και, ειλικρινά, έχω φίλες που είναι σαν αδερφές για εμένα. Αλλά είπαν όχι.

Δεν βρίσκομαι πια στις Άλπεις. Σήμερα, ενώ βρέχει, ήρθα στο Μιλάνο αλλά μόνο για μερικές ημέρες. Απόψε, μετά τη δουλειά, θα συνεχίσω το βιβλίο μου. Μόνο με αυτό νιώθω πως μπορώ να πετάξω μακριά. Δεν ξέρω πλέον πώς να μεταδώσω την ψυχική μου κατάσταση.

Μερικές φορές φαίνεται απίθανο ότι αυτή η καταστροφή όντως συνέβη. Φυσικά, στην Αφρική και τη Νότια Αμερική τα πράγματα χειροτερεύουν. Στην Ιταλία υπάρχει πολλή οργή, αλλά υπολογίζεται πως, αν ανοίξουν τα πάντα εκ νέου ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν στις αρχές του Ιουνίου. Τα κρούσματα μειώνονται, όμως οι θάνατοι παραμένουν πολλοί. Ακόμα και μόνο ένας θάνατος είναι θάνατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης