Με αγωνία παρακολουθεί το Μαρόκο την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να ανασύρουν στην επιφάνεια τον μικρό Ραγιάν, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος για πέμπτη ημέρα σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων.

Οι διασώστες που έχουν σπεύσει στο χωριό Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό την εκσκαφή προκειμένου να φθάσουν στο σημείο όπου είναι εγκλωβισμένο το αγόρι από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (1/2). Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να στείλουν νερό και οξυγόνο, αλλά δεν έχουν βρει τρόπο να φτάσουν μέχρι τον Ραγιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσεύχομαι και ικετεύω τον Θεό να βγει το αγόρι μου από εκεί ζωντανό και ασφαλές», δήλωσε η μητέρα του Ραγιάν, Γουασίμα Χαρσίτς στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 2Μ. «Σε παρακαλώ, Θεέ μου, πάρε μου τον πόνο και τον δικό του μέσα σε εκείνη τη σκονισμένη τρύπα», συνέχισε με δάκρυα στα μάτια.

Την Πέμπτη (3/2) διασώστες χρησιμοποίησαν πέντε εκσκαφείς για να ανοίξουν μια παράλληλη τρύπα και στη συνέχεια μια οριζόντια σήραγγα τριών μέτρων σε μια προσπάθεια να φθάσουν στο σημείο που εγκλωβίστηκε το παιδί. «Κατάφερα να επικοινωνήσω με το αγόρι και το ρώτησα αν με ακούει», είπε ο εθελοντής της Ερυθράς Ημισελήνου Ιμάντ Φάχμι, «Υπήρξε απάντηση. Περίμενα ένα λεπτό κι είδα ότι άρχισε να χρησιμοποιεί το οξυγόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μαρόκου, Μουσταφά Μπαϊτάς είπε ότι μελετώνται διάφοροι τρόποι για τη διάσωση του παιδιού. Γιατροί, νοσοκόμοι κι ένα ελικόπτερο βρίσκονται στο σημείο ώστε μόλις ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός του αγοριού, να το μεταφέρουν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης