Κατά της Άγκυρας στράφηκε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για τις επιθέσεις της σε Συρία και Ιράκ. «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. 

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής προειδοποιεί ότι οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που αποφάσισε ο Ταγίπ Ερντογάν απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων κατά των δυνάμεων εταίρων των ΗΠΑ στις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές, ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής, παραθέτοντας δημοσίευμα των NYT που κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς από τις τουρκικές επιθέσεις σε Κούρδους.

Ένας βομβαρδισμός από τουρκικό drone εναντίον μιας κοινής βάσης κουρδικών δυνάμεων και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία έθεσε σε κίνδυνο Αμερικανούς στρατιώτες, ανέφερε την Τετάρτη το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, CENTCOM («κεντρική διοίκηση»).

Ο τουρκικός στρατός εξαπολύει από την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων μαχητών στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης